Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Bílkovina kolagen jako základní stavební kámen našeho těla

Kolagen je základní stavební látkou v našem těle. Díky němu jsou propojené v těle tkáně, vyživuje je a podporuje jejich mechanické vlastnosti. Tato bílkovina nejen, že tvoří pojivové tkáně našeho pohybového aparátu, ale i strukturu kloubů a kostí a až 70% bílkovin kůže lidského těla. Kožním buňkám dodává pevnost a pružnost a pomáhá v jejich obnově. Kolagen je také součástí cév, šlach, kostí, chrupavek, rohovky.

Nedávno jsem oslavila 35.narozeniny a trochu mě vyděsil test v jednom článku. Jak zjistíte, že vašemu tělu začíná docházet kolagen? Na vše jsem totiž odpověděla malé či velké ANO 😀 . Otázky byly v tomto duchu:

1) Lámou se vám nehty? Jsou křehké?
2) Pokožka vám ochabuje a objevují se strie?
3) Objevili jste na sobě pigmentové skvrny?
4) Pleť vypadá suše se sklonem k tvorbě vrásek?
5) Vlasy se lámou a jsou bez lesku? Mají sklon k vypadávání?
6)) Už vám bylo 35 let?

Nedostatek kolagenu se ale týká každého, kdo už měl 25. Stárnutím se kolagen přirozeně vytrácí. Velmi výrazně pak začíná ubývat po 45. roku. Celkový obsah kolagenu v kůži klesá ročně asi o 1% a správnou životosprávou je možné stárnutí pleti oddálit (ochrana před sluncem, vyhýbání se toxickým látkám, sportem). Někdy to ale nestačí. Dobrá zpráva ale je, že kolagen se dá do těla pravidelně doplňovat, výrazně si zpomalit stárnutí pokožky, vyhladit drobné vrásky nebo zlepšit kvalitu kloubů, nehtů a vlasů. Velmi důležité je, dodat ho do těla v přirozené bio-aktivní formě.

U potravin se zaměřte na kostní vývary. Tvorbu kolagenu podporuje třeba i kapusta, sója, i antioxidanty a lykopen v červeném ovoci a zelenině.

Například kolagen obsažený v nápoji Aloe Vera Freedom má původ ve vysoce kvalitním hovězím kolagenu. Kolagen se ale ve své přirozené formě vyznačuje dlouhým molekulárním řetězcem poskládaným z aminokyselin. Nevýhodou je, že tělo jej velmi těžce zužitkuje. Při výrobě hydrolyzátu kolagenu je kolagen hydrolyzačním procesem rozložen na menší částečky. Tyto jsou tělem zpracovávány a zužitkovány výrazně snadněji a rychleji. Protože se peptidy snáze dostanou střevní stěnou do krevního oběhu, je hydrolyzát kolagenu pro lidské tělo lépe biologicky dostupný. Tato dostupnost je ještě navíc znásobena nosičem Aloe vera, které má schopnost pronikat hluboko do kapilár.

Pokud se ptáte, proč v produktu Aloe vera Gel Freedom od LR Health and Beauty najdete ve složení i vitamín C, je to z toho důvodu, že organismus ke zpracování a tvorbě kolagenu bezpodmínečně tento vitamín potřebuje. Bez něj není tělo schopno kolagen zpracovat, jak vazivová tkáň vyžaduje. Proto dodávejte kolagen vždy společně s vitamínem C.

Proto si kúru Aloe vera gelu Freedom s hydrolyzovaným kolagenem dopřávám jednou ročně. Mám ráda své klouby a vždy mě potěší, když si mě na pokladně při koupi vína prodavačka prohlíží, jestli mi už bylo 18 a někdy i trochu zaváhá 😀

Exit mobile version