Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Dája Šumšalová: mám ráda vitariánství, Medrawníky a LR produkty

Vegetariánství, vitariánství, raw strava. Rozhovor, který klade otázky – potřebujeme jíst maso? Je to otázka zvyku nebo potřeby? Co vede lidi ke změně návyků v jídelníčku, ale i životního stylu. Jak je pak možné kvalitně doplňovat živiny, vitamíny? Přinášíme vám zajímavý pohled naší LR partnerky Dájy Šumšalové. A to i s pozvánkou do Luhačovic na lahodné dorty.

Nedávno jste se k nám připojila do Helou! a tím si i zamilovala produkty LR Health & Beauty. Který produkt vás bezmezně nadchl?
Asi nejvíce jsem si zamilovala Mind Master Green se zeleným čajem, který si překvapivě zamilovaly i mé děti.

Mind Master, hm, dobrá volba! Z jakého důvodu právě pro vás a z jakého pro vaše děti?
Jelikož jsem dosti pracovně vytížená a kávu nepiji, tak jsem konečně našla způsob, jak povzbudit svůj i dětský organizmus zdravým způsobem. A taky koncentraci a kvalitu spánku.

Proto se snažím si vybírat tak, abych neubližovala svému tělu, kterého si velmi vážím.

Na to bych rád navázal, protože vím, že zdravý životní styl je pro vás hodně důležitý. Zkuste čtenářům webu Helou.cz přiblížit, co to z vašeho pohledu znamená v každodenním provozu? Co jíte, pijete, jaké máte jiné zvyky?
Ano, zdravý životní styl se stal součástí mého života v době, kdy jsem po porodu druhého dítěte dostala alerigi na lepek, cukr a mléko, takže se mi dosti omezil jídelníček. Ale všechno zlé je k něčemu dobré. Našla jsem způsob řešení, a to stát se vegetariánem a postupně z 90% vitariánem, který pak vnímá své tělo úplně jinak. Vnimáte chuťě úplně jinak, jelikož se vám očistí zanesené receptory od přidatných látek v jídlech. Takže pokud sníte nebo vypijete něco co není pro vaše tělo přínosem, tak to okamžitě vnímáte. Proto se snažím si vybírat tak, abych neubližovala svému tělu, kterého si velmi vážím.

To znamená, že poznáte kvalitu i doplňků stravy a předpokládám, že už jste již i řadu vyzkoušela. LR produkty vám žádné obtíže nedělají?
Ano, okamžitě poznám, že je tam něco co mi vadí a u LR produktů jsem naprosto spokojená se složením a dokonce velmi brzo cítím jejich účinek. Jako vitariánka prostě do pár dnů vím, zda produkt funguje nebo ne.

To je nejlepší možná recenze! A zrovna takový Vita Active, který má v sobě ovoce v té nejvíc koncentrované a čisté podobě, ten jste už zkoušla? To by čtenáře mohlo zajímat právě z pohledu vitariánky!
No, ten ještě ne, ale určitě bude skvělý jako všechny produkty z Aloe Vera , které jsou pro mne aktuálně jednička.

Tak v tom případě rozhodně doporučení pro váš osobní test! Ok, vraťme se k vaš stravě. Celý den jíte pouze ovoce a zeleninu. Pro mnoho lidí je to upřímně… hmm nepředstavitelné. Nechybí vám vysloveně chutě nebo vůně něčeho, co jste měla dříve ráda?
Ano, vůně jsou úžasné, ale po těch letech je vůně to jediné, co zůstává v mých senzorech. A při ochutnání toho zdánlivě milovaného jídla z minulosti mi tělo řekne, že to není to, co je pro mě vhodné. Současně většinou zjistím, že mi to už ani nechutná.

Snad dva roky jsem téměř nejedl maso, takže vám rozumím. Právě ta vůně pro mne byla prokletí. Člověk si na jedné straně vzpomněl na koření, které ho vlastně vábilo ke grilu a stejně tak si uvědomil tu „vůni“ masa a hned tak byl důvod sníst raději cokoliv jiného, že?
Ano, přesně tak. Jen dodávám, že nejím pouze ovoce a zeleninu, ale i ořechy a semínka.

Jsem fascinována tím, že Aloe Vera Drinking Gel je přirozeným rostlinným zdrojem vitamín B 12.

Kolik ovoce denně sníte? Je to na kila? Vůbec si to nedokáži představit!
Asi vás to překvapí, ale pokud nejste sportovec, tak toho zase tolik nesníte. Dříve jsem hodně trénovala – denně jízdu na koni, a tak mi ta strava nestačila. Taky mi chyběly potřebné vitamíny a minerály, takže se mi nevstřebávaly živiny tak jak měly. Tak jsem byla i hubená. Ale při normálním pracovním vytížení je spotřeba ovoce a zeleniny o malinko větší než u lidí, kteří si ovoce a zeleninu přidávají k hlavním jídlům. A díky přírozeně výživově velmi hodnotným LR produktům toho sním ještě méně, jelikož se mi vstřebávají živiny v maximálním množství a mám spíše opačný problém, udržet si váhu :-). Jsem fascinována tím, že Aloe Vera Drinking Gel je přirozeným rostlinným zdrojem vitamín B 12. To je pecka. To je totiž velkým problémem u vegetariánů, kde vzít vitamín B 12. Sama jsem překvapená. Navíc se mi líbí, že díky schopnosti aloe vera gelu očišťovat krevní řečiště je biologická dostupnost všech vzácných živin velmi vysoká. A mohu vám říci, je to poznat.

Takže, které konkrétní LR produkty máte na mysli?
Jedná se o Mind Master ve variantě Green i Red v kombinaci s Aloe Vera Drinking Gelem.

A taky musím prozradit, že vyrábíte raw dorty. Předpokládám, že tam se dokáže zúročit vaše zkušenost s vůní a chutí, že ji máte opět správně zneutralizovanou. Je to tak? Představte nám víc vaše výtvory.
Ano, jelikož jsem vždy byla na sladké dobroty, tak mě mrzelo, že při omezení cukru, lepku a mléka vlastně nemohu skoro žádný zákusek. Tak jsem začala sama tvořit zdRawé dorty, které následně oslovily i ostatní a dostaly se tak i do vybraných cukráren. Převážně se snažím je vyrábět právě z ovoce, ale ty jsou spíš pro ty, co jsou již blíže vegetariánství. Ostatním většinou chutnají nejvíce pistáciové, ořechové a medový, který jsme pojmenovali Medrawnik. A v budoucnu se chystám připravit dort s Aloe.

Hmmm, tak to bych si právě teď ke kávě dal. Kde se dají vaše dorty koupit, třeba ve Zlínském kraji?
V Luhačovicích v cukrárně Ice Cafe a Bonjour Cafe na pěší zoně.

Další důvod pro výlet do Luhačovic:-)
Určitě 🙂

V rámci celé platformy Helou! jste nováček, ale i tak už máte nějaké poznání – co vám to přináší a proč jste se rozhodla se připojit právě k nám?
Jelikož jsem často ve spojení s lidmi, kteří si neví rady se svým zdravím, tak jsem již dlouho hledala něco co bude komplexně to pravé, abych jim to mohla doporučit. Helou! jsou Informace o produktech, komunita s rozsáhlými zkušenostmi. Ne všichni lidé ve společnosti dokáží změnit stravu a přizpůsobit se, takže LR produkty jsou vynikající k tomu aby jim pomohly vyřešit alespoň částečně jejich problémy a ulevit od potíží.

Exit mobile version