Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Detoxikace. Pomáhá nebo ubližuje?

Otázku detoxikace považuji za závažnou. Věřím, že když někdo vyšší vytvářel lidské tělo, bylo mu jasné, že bude třeba také zabezpečit, aby bylo schopno odvádět pryč toxiny. Člověku tak byly vymyšleny orgány, které samoočišťují tělo. Cílem procesu je, aby tělo mělo hodně energie, aby se v něm příliš nedařilo infekcím, zánětům, rakovině. A také aby bylo dlouho mladé. Těmito orgány jsou játra, ledviny, střeva a také kůže (a kdo ví, co ještě). A tak když tehdejší člověk měl hodně pohybu, čistého kyslíku, čisté vody, kvalitního střídmého jídla, zažíval období hojnosti i nedostatku, žil pomaleji a v menším stresu, většinou tyto orgány samy stíhaly vypouštět vše nepotřebné ven. Je jasné, že i tito dřívější lidé bojovali s infekcemi a umírali. A tak někdo nasadil byliny, které budou léčit a když pak ani to nestačilo, byl vymyšlen penicilin.

Jenže se nepočítalo s tvz. moderní civilizací, kdy jsme vystaveni enormnímu množství toxických látek. Vzduch, voda, jídlo, očkování, léky, antikoncepce, elektrosmog, nedostatečný pohyb, špatná technika dechu, kosmetika, prací prostředky… aj. Antibiotika jsou nadužívána a bakterie v nás jsou stále více rezistentní. Není divu, že se nejen že cítíme otrávení, ale také otrávení jsme. Setkáváme se tak se situacemi, kdy lékaři poukazují na vysoké jaterní testy , kdy “houstne” moč, kdy se stále více objevují střevní choroby přímé (Crohnova nemoc, ulcerosní kolitida, chronické zácpy, divertikulitida, karcinom tlustého střeva) a dle literatury od střev odvozené další nemoci. Nedivme se. Dnes není tajemstvím, že oslabený střevní mikrobiom v nečistých střevech neplní nejen svou imunitní funkci, ale také funkci vstřebávání živin a přirozenou detoxikaci odpadu ve formě pravidelné dobře formované stolice.

Nevím, zda se mnou souhlasíte, ale přijde mi logické, že v těle kde to kvasí, zapáchá, hnije se daří mnoha nemocím. Současně mi přijde naprosto jasné, že jakákoliv léčba (ať medicínská nebo přírodní) ztrácí svou efektivitu nízkou vstřebatelností. Není výjimka, že velmi drahá léčba musí být také zbytečně předčasně ukončována z důvodu špatných krevních testů. Medicína pak musí přistupovat ke stále agresivnějším preparátům. Jedna klientka v rámci naší konzultace označila tento stav za čekání na výbuch těla. Zasmály jsme se, ale v podstatě by se to tak dalo říci.

Jak z toho ven? Detoxikace.

Představte si např. infekci na rukou. Pokud jsou tyto ruce několik let nemyté, špinavé, mastné, můžete je natírat léčivými mastmi do aleluja… je to proti logice. A takto si člověk může představit stav i uvnitř sebe. Chce to čistotu. Jak již bylo výše uvedeno, dnešní doba bohužel stále více vyžaduje také pomocnou doplňkovou podporu přirozené detoxikace. Orgány prostě samy o sobě čistit nestíhají. Jak začít? Např. tím, že si vzpomeneme na otce moderní medicíny: Hippokrata. Ten řekl:” Všechny nemoci začínají ve střevech”. Zkusme střevo tolik nezatěžovat, jíst střídmě, jíst vlákninu, omezit bílý cur, maso. Buďme vnímaví ke svému trávení. Čisté střevo lépe obnovuje střevní mikroflóru. Tím pádem posiluje imunitu, vstřebání živin, zvedá se tak energie orgánů a ty lépe pracují. Čistit je vhodné také zanesená krevní řečiště, lymfu i další orgány. Jenže není to s tou detoxikací vůbec jednoduché.

Kdy je pro ni nevhodná doba?

Z osobní zkušenosti i praxe jsem si jistá, že v době, kdy člověk prochází akutním stavem choroby. V této době je třeba zasáhnout medicínsky, nemoc zaléčit a dostat do stavu, kdy neohrožuje člověka. Detoxikace je záležitost prevence a doléčení stavu (např. lázeňstvím). Detoxikaci je vhodné podstupovat pomalu, postupně. Je důležité jí rozumět, poradit se s lékařem nebo odborníkem na výživu či oběma. Nezapomínat také na svůj zdravý rozum. Cílem je pomoci přetíženým orgánům jemně odstraňovat to, co do našeho těla nepatří. Nedivočit, uvědomit si, že tak dlouho, jak se tělo zanášelo, tak dlouho se bude pravděpodobně i čistit. Mějte konzultanta, který dokáže objasnit různé detoxikační projevy. Tento by měl být schopen vás vést tak, aby vám byla detoxikace příjemná. Jakýkoliv agresivní detoxikační proces nedoporučuji, neboť málo kdo má znalosti, zkušenosti a povědomí o svém těle.

Jak se detoxikovat?

Nejdříve bych doporučila si dobře vyhodnotit svůj stav. Trpíte neustále špatnými jaterními testy? Otoky? Zácpami či průjmy? Jste překyselení? Začněte u jednoduchých metod. Např. se více hýbejte, více pijte vodu, dobře spěte a omezte bílý rafinovaný cukr a některé další nevhodné potraviny. V mnoha případech to bude stačit. Můžete si dopřát také detoxikačních darů přírody. Nabídka je široká. Oblíbené jsou zelené potraviny, různé byliny a čaje z nich, choďte na masáže. Já jsem si oblíbila pití Aloe Vera Drinking Gelu od LR Health & Beauty. Proč? Líbí se mi komplexnost. Tedy souběžná detoxikace, výživa, modulace imunity – o tom je aloe vera gel. Působí komplexně v celém těle. Tím pádem mi šetří peníze i čas. Pro prioritu detoxikace já osobně preferuji variantu s kopřivou – Sivera. Kopřiva sama o sobě je velký zázrak, ovšem nutno říci, že také není vhodná pro kažého, stejně jako aloe vera gel. Poraďte se. Ukazuje se – a já s ním souhlasím, že vhodné je detoxikovat také negativní emoce – strachy, zášť, závist, atp. Existuje k tomu vynikající literatura, jen se začíst.

Přeji vám, aby vaše tělo i mysl byly co nejčistší, aby vše šlapalo jako hodinky, aby jste nebyli otrávení, ale živí, mladí a úspěšní. Ať se vám daří a děkuji, že jste četli.

Exit mobile version