Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Energetický účet kariéra a talent

Energetický účet kariéra a talent

Milí čtenáři, málokdo o mně ví, že jsem člověk celkem citlivý na energie, a proto o nich tak ráda píšu. Před nějakou dobou jsem napsala článek, který měl za cíl mne osobě pozitivně nakopnout, stejně jako ty z vás, kteří se cítí v začarovaném kruhu životního neúspěchu a nespokojenosti. Pro připomenutí: Šlo o to, že málokdo si uvědomuje, že vše kolem nás je energie, která se zhmotnila do podoby, jak ji v reálném životě známe (tj. peníze, zdravotní stav, kariérní rozvoj, partnerský vztah, aj.). To, zda máme energii v plusu nebo mínusu, se odvíjí od toho, v jakém stavu máme svůj CELKOVÝ OSOBNÍ ENERGETICKÝ ÚČET. Tento účet je souhrn jednotlivých podúčtů, kam můžeme dle libosti zařadit vše, co je pro naše životy důležité, tj. např. účet: kariéra, peníze, zdraví, láska, rodina, volný čas, aj. Zde všude je potřeba hospodařit s energií tak, abyste všude vykazovali plus, což se projeví do kvality vašich životů. Projevem plusu nebo mínusu je míra vaší spokojenosti a nespokojenosti, kterou si můžeme odstupňovat např. škálovací metodu. Psala jsem také o tom, že není třeba být zoufalý, když dočasně vykazuje např. váš učet peníze stav mínus, protože můžete čerpat z plusového zůstatku např. na účtu zdraví. Tyto znalosti o energetických účtech můžou chápajícím přinést naději a návod na to, jak vyjít ze začarovaného kruhu tím, že najde svůj skrytý potenciál.

Musím uznat, že mne zarazilo, kolik vyvolal článek dotazů, sdílení a reakcí, a tak jsem se rozhodla v tomto tématu pokračovat konkrétněji. Dnes se zacílím na energetický účet KARIÉRA, jehož součástí je TALENT. Cílem je inspirovat vás k zamyšlení nad tím, zda skutečně sedíte na té správné židli, zda jste spokojeni a co dělat v okamžiku, kdy potřebujete energii na tomto pomyslném účtu dostat do vyšších hodnot.

Pravidelné setkávání s lidmi mi ukazuje, že existuje obrovské množství kreativců, kteří něco skvěle umí, ale pracují na místě, které je ubíjí. Na začátku jsou celkem spokojeni, neboť jim plyne energie alespoň na účet Peníze. Časem se ale začne projevovat určitá nespokojenost a nechuť k vykonávané pracovní činnosti, kterou nepřebije ani zvýšená finanční odměna. Toto je stav, kdy se vaše duše, vaše vnitřní Já, začíná projevovat pocitem nechutenství a apatie k práci, pro kterou nejste předurčeni. Vy, vzhledem ke strachu ze změny, však neposloucháte, a tak když se energie z účtu Kariéra vyčerpá, začne ubývat i na účtu Zdraví – nejdříve psychickém, pak fyzickém. Pokud jste četli článek z únorového čísla, pak jistě víte, jak to bude pokračovat dále.

Pojďme se ale posunout v tom, co je třeba si uvědomit, pokud opravdu cítíte, že změna ve vaší profesi je nutná. Pro inspiraci vám zveřejňuji informace ze svého nadvědomí, které mi přichází nejčastěji v noci. Proto vypněte na chvíli rozum a čtěte přes pocity, co jsem pro sebe zachytila na toto téma:

Zde, na planetě Zemi, se každý člověk narodil s určitými talenty, které má za povinnost objevit a využít pro sebe i společnost. Jak je poznáme? Vzpomeňte si na dětství. Co nejlépe umíte? Co vám dává enegii? Tím jste pro společnost nejvíce prospěšní. Na těchto talentech je totiž potřeba postavit svou kariéru. Vše jde pak lehce, nepřináší totiž stres, ale radost, vytrvalost a velkou energii. Člověk v radosti snadno zvládne překážky, dokonce je vítá, neboť jsou pro něj výzvou k pátrání po řešení. Radost je velmi vysoká emoce a dodává sílu a energii pro další pokrok. Pokud postavíte kariéru na něčem, na co nemáte vlohy, dře to, nejste pro to předurčeni.

Já neříkám „opusťme ze dne na den běžný neefektivní kariérní život“, ale přemýšlejme a umědomme si, že pokud se nám nedaří, je právě toto klíčem nezdaru. Hledejme své talenty a postupně je rozvíjejme, časem uvidíme, kam nás jejich rozvinutí zavede. Pokud již svůj talent tvořivosti známe, často nás brzdí to, že není komu naši kreativní tvorbou pomoci, že se tím neumíme uživit. Je to proto, že už nemáme talent na to, abychom se ukázali a prodali. Pokud tento talent fakt nemáme, netrapme se tím, nedělejme to a spojme se s někým, kdo neumí nic vytvořit (obraz, počítačový program, masáž, knihu…), ale objevil u sebe talent tvořivosti v obchodě, osvětě, zkrátka v tom, jak oznamovat svému okolí, co kdo dělá a umí. Je to selský rozum, nic na tom není, každá firma to tak má, někdo něco vyrobí, druhý to musí posunout. V těchto případech se pak budeme svým záměrem bavit, život je potom jako hra a my si opravdu hrajeme jako děti.

Hledejme své talenty a postupně je rozvíjejme, časem uvidíme, kam nás jejich rozvinutí zavede.

Jak to poznáte, že děláte v radosti? Jednoduše. Zkuste si někdy všimnout hodinek. Díváte se na ně pořád a neubíhá vám čas? To je průšvih, nejste ve svém opravdovém talentu. Pokud ale naopak máte pocit, že pracujete 5 minut a je to už půl den, to je ono, to je to, co máte dělat. Zapomínání na čas, to je jako když jdete v zamilovanosti na rande, máte pocit, že jste spolu pět minut a jste spolu už celý den. Přitom když je rande násilné, tak se koukáte na hodinky, kdy to skončí. A tak je to i v práci. Pokud se nemůžete dospat, jak se těšíte, je to ono, ale pokud jdete do práce s odporem nebo dokonce se strachem, jdete proti sobě! A jen vy sami jste odpovědní za váš kariérní účet. Někdy není váš odpor tak velký, a tak v dosavadním „nic moc“ zaměstnání setrvejte, ale pozor, abyste nevyčerpali svou energii na účtu Kariéra, hledejte své popracovní aktivity ve svých talentech, abyste se dobili.

Cítím, že takto nějak je dobré nahlížet na všechny životní záležitosti… láska, kariéra, sport, oblečení, co člověka baví? Víte to? Bavte se, je to cesta. Určitě to zažíváte, jen vás nikdy nenapadlo, že to má nějaký význam, že to prostě není náhoda. Ona to fakt není náhoda. Když toto přijmete, nejednou dostanete AHA moment, proč se vám nedaří v životě. Jsem tam, kde nemám být, nejsem v radosti, lásce. Lpím na něčem, co není pro mne, co patří druhým. Co se do toho vůbec pletu? To, co já dělám nerad, dělá ten druhý rád v duchu písně, kterou zpíval p. Werich: Ten umí to a ta zase tohle a všichni dohromady uděláme moc!

Milí čtenáři, vždy píšu jen o tom, co jsem sama prožila. Já sama jsem jako dítě byla neustále jen učitelkou a lékařkou. Z rozumu jsem však vystudovala ekonomii a pracovala v ekonomickém oboru. Ačkoliv jsem to tam rozumem zvládala, moje pocity šly do mínusu, odpor, nuda. Nikdo mi nikdy neubližoval, ale ubližovala jsem jen sama sobě, neboť jsem dopustila totální vyčerpání kariérní energie a musela sáhnout i energie zdravotní. Ze začarovaného kruhu jsem se dostala tím, že jsem si uvědomila plusový stav na účtu Láska k sobě a zde jsem našla energii a sílu k postupné změně, tedy k návratu dětských snů, tj. léčit a učit. Jsem šťastná a moc vám z celého srdce přeji, abyste i vy uvěřili ve své talenty a projevili je pro nás všechny.

Děkuji vám, že jste četli.

Doporučené stránky:
https://www.facebook.com/prirozenakomunikace.cz

 

Exit mobile version