Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Infekce a záněty močových cest

Časté chození na záchod nemusí znamenat ihned zánět močového měchýře. Relativně novou diagnózou z 21. století je takzvaný Hyperaktivní močový měchýř. Chodíte často močit a máte naléhavé nutkání, které nedokážete oddálit a nezřídka se objevuje inkontinence. Ale chybí změny, které by často bolestivé naléhání na močení vysvětlily. Diagnostikuje se poměrně nesnadno. Někdy svou roli sehraje jen psychika.

Naproti tomu zánět močových cest je spojený s pálením, štípáním až řezáním. Často se k tomu přidává bolest ve spodní části zad nebo v bederní oblasti, u někoho se může objevit zvýšená teplota. Zpravidla je příčinou bakterie Escherichia coli, která pochází z tlustého střeva. Tyto bakterie v něm žijí a přebývají i na kůži v okolí konečníku. Ale pokud přecestují k ústí močové trubice, mohou vyvolat infekci močového měchýře. Pak už je vám jasné, že v takovém případě nutně potřebujete antibiotika.

Kdo na záněty močového měchýře trpí často, nasazuje si urologické a brusinkové čaje. Ze zkušenosti v mém okolí ale vím, že za pozornost stojí péče o imunitu v rámci kvality střevní mikroflóry a především podpory celkové imunity. Příroda dokáže často pomoci natolik, že se dá počínající zánět zvládnout bez antibiotik. Je třeba však svému problému rozumět. 

Milí čtenáři magazínu helou.cz, tak rádi bychom vám zde předali konkrétní bohaté zkušenosti z terénu a praxe! Ale v rámci Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 1924/206 o výživových a zdravotních tvrzeních, to již není touto formou možné. Proto, máte-li problém, kontaktujte nás pro konzultaci, rádi se vám pověnujeme.

Exit mobile version