Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Jak jsem se vyrovnala s mateřstvím

ENERGETICKÝ ÚČET MATEŘSTVÍ:
Jak jsem se vyrovnala s mateřstvím

Zdravím Vás, milí přátelé Přirozené komunikace. Dnes mám chuť pokračovat v inspiraci o lepším životě. K inspiraci využívám pomůcku, tzv. Energetické účty. O jejich rovině pomoci se můžete dočíst v historii této stránky.

Všimněte si, že jsem dlouho k tématu Energeické účty nic nenapsala. Důvodem je to, že nejdříve tuto pomůcku vždy aplikuji na sebe, dále pak na své přátele a klienty, a až následně ji pouštím směrem k Vám. Píši totiž jen o tom, co jem sama prožila, popř. se mne emočně dotklo v rámci mého okolí.
Pojďme ale k Energetickému účtu – MATEŘSTVÍ.

Vždycky jsem si myslela, že s mateřstvím přichází jen to krásné. Všude se to přece píše! Že se žena může těšit na nekrásnější období svého života. Jenže z osobní i klientské zkušenosti vím, že toto hezké období často nepřichází hned. Že je v mnoha případech potřeba se do této fáze dostat. Pro mnoho lidí je totiž mateřství i těhotenství nesmírný problém, který bohužel málokdo veřejně přizná. Je s tím spojeno mnoho starostí a otázek. Nejvíce kolem dostatku peněz, strachu z neznáma, neschopnosti se odpoutat od kariéry, ale také třeba i z nadbytečných kilogramů. Pro někoho banalita, pro někoho velký stres.

Popíšu Vám svůj příběh

Když se mi před 19 měsíci narodili moji kluci, zaplavila mne hned obrovská vlna štěstí a lásky. Jenže pak přišla sprcha v několika rovinách. Začalo se reálně ukazovat, že musím velmi změnit svůj život. Že musím výrazně slevit ze svých zajetých rituálů, koníčků, kariéry, spánku. Že se možná několik let nikam nedostanu a asi budu navždy chodit s mastnou hlavou. Nebudu lhát, zažila jsem obrovský šok a vůbec jsem nevěděla, jak se vyrovnat s touto změnou. Dokonce jsem cítila, že vlastně nevím, zda jsem dobrá matka, zda se na mateřství hodím. Každý mne jen strašil.. počkej až…

To jako už nikdy nebudu žít tak jako dříve? To budu jen zavřená u dětí a nepůjdu nikdy do kina, kanceláře, nebudu se nikdy dívat na film nebo si číst?

Mnohokrát jsem plakala s otázkou: “To jako už nikdy nebudu žít tak jako dříve? To budu jen zavřená u dětí a nepůjdu nikdy do kina, kanceláře, nebudu se nikdy dívat na film nebo si číst?” Nevěřila jsem, že se někdy stane, že děti budou spát celou noc! Ach, jak jsem byla hloupá.

Nyní již vím, že tyto starosti vyplynuly z mého – málo naplněného – energetického účtu MATEŘSTVÍ. Nebyla jsem připravena na šok s dvojčaty. Měla jsem naštěstí na tomto účtu dost energie ve formě informací z předporodního kursu. To mi velmi pomohlo u porodu, kdy jsem rodila beze strachu a komplikací. Věděla jsem také mnoho o péči o děti, o kojení i o výživě.

Co jsem ale nevěděla bylo to, jak se s mateřstvím vyrovnat po mentální stránce. Věděla jsem jen jedno: děti mne nyní velmi potřebují, jsou na mně závislé. A mateřský pud mne vedl k tomu, abych kolotoč s dvojčaty zvládla. Jenže ve volných pětiminutovkách jsem často plakala. Dokonce mi bylo líto, že můj muž mohl tvořit a já se svým neustálým přetlakem intuitivních informací ne! Byla jsem proto špatná matka?

Cca po měsíci jsem si uvědomila, že bude potřeba to změnit.

Jako při každé životní změně i nyní jsem si musela opět vyhodnotit SVŮJ OSOBNÍ ENERGETICKÝ ÚČET a najít skryté rezervy. Udělala jsem si tedy analýzu. Zjistila jsem, že mám málo energie na en.účtu s názvem Sebehodnota. Že si sama sebe nevážím a ničím se. A opět vylezl můj kostlivec ve skříni, tedy – JÁ SI MUSÍM UMĚT ŘÍCI O POMOC. Byl to můj celoživotní problém. Mívala jsem pocit, že by se mi mohl někdo smát. A tak jsem se rozhodla, že to tentokrát udělám.

Analýza en. účtů mi dále ukázala, že mám hodně kvalitní energie také na en. účtu s názvem Osobní víra. Ano, věřila jsem, že řešení již existuje a bude mi vyjeveno. Dále jsem vyhodnotila, že mám mnoho plusové energie i na en. účtu se jménem Vztahy (rodiče, manžel, přátelé). Vyplatilo se mi, že celý život pracuji na dobrých vztazích. A nyní jsem mohla přijít a žádat o energii pomoci.

A co se stalo? Zázrak! Ti, kteří mi pomáhají jsou šťastní (plní se i jejich en. účet, který je možné pojmenovat např. Naplnění). A já mám čas i pro sebe. Takovou super pecku jsem nečekala, takový pocit, takovou energii pohody! Na můj energetický účet Mateřství začalo okamžitě přitékat mnoho energie ve formě času, spokojenosti, naplnění, odpočinku.. S chlapečky jsem najednou byla vlivem svého uvolnění v plném napojení a koncentraci. Začala jsem vnímat dar jejich přítomnosti. Pocítila jsem moudrost jejich pohledu. Byli šťastnější a já jsem pochopila, že dar dvojčat je pro mne, mimo jiné, i silnou pobídkou k tomu, abych se naučila více myslet na sebe.

Aktuálně je můj energetický účet Mateřství přeplněn plusovou energií. Mám na něm tolik energie, že jsem si mohla dovolit přesounout její část i na en. účet Poslání, které je současně i mým účtem Kariéra, Tvořivost, Talent.

Našla jsem cestu, jak být šťastná máma. Nyní vím, že v tom budu pokračovat, že energie na účtu Mateřství je úžasná “rezerva” pro dny, kdy jsou některé jiné účty v nerovnováze. Vše je o má dáti a dal.
A jak to máte Vy? Jak je na tom Váš mateřský energetický účet? Děkuji že jste četli.

Doporučené stránky:
www.facebook.com/prirozenakomunikace.cz
www.marketakopcilova.cz

Exit mobile version