Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Jak na ucpaný nos pod helmou

Jak na ucpaný nos pod helmou

Jak na ucpaný nos pod helmou

Před nějakým časem jsem napsala článek do motorkářského časopisu MotoRoute s cílem podpory motorkářů v rámci ucpaného nosu. Myslím, že téma trvá i nadále. Proto předkládám jeho část i vám.

V mé poradenské praxi se setkávám s lidmi, které silně obtěžuje častá opakující se rýma a nachlazení. A co čert nechtěl, zrovna před dovolenkovým nebo byznys tripem, popř. v jejich průběhu. Tito lidé ví, že nemají v tomto čase tolik možností jít k lékaři a rýma je silně omezuje při cestování nebo pracovním jednání. A tak např. u tvrďáků přichází na scénu pravá moravská slivovice nebo návštěva lékáren pro nákupy kapek do nosu. Jenže, ono to s těmi kapkami do nosu není často vůbec sranda. Ne každý naslouchá upozorněním lékařů, že nosní kapky, které nejsou přírodního charakteru, se musí používat velice obezřetně a jen stanovenou dobu. Praxe ukazuje, že lidé na toto omezení celkem dost kašlou. Je jasné, že se jim prostě líbí, že na počátku zmíněné kapky fungují rychle. Nepřírodní účinné látky v nich obsažené dokáží  zlikvidovat otok nosní sliznice, a tak najednou člověk konečně dýchá, smrká. Co na tom, že je účinek jen chvilkový, však za chvíli stříknou zas. Jenže, je tu velké ale.

Pokud jsou zmíněné kapky používány hodně často a mnoho dnů po sobě, bohužel se, dle varování odborníků, obrací proti nám. Jak? Účinné látky, které nám v kapkách nejdříve pomáhaly nyní mohou škodit. Sliznice nosu někdy začnou naopak otékat a člověk neustále cítí plný nos. Stává se tak závislý na dalších a dalších kapkách. Myslím, že tato situace je dost nepříjemná v okamžiku, kdy má člověk na hlavě např. helmu a ví, že např. na benzínku, kde ji může sundat a kvalitně se vysmrkat,  je ještě sakra daleko. Takže co tedy s tím? Mám pro vás inspiraci.

Vysledovala jsem, že je velice výhodné a následně i levné mít opravdu jasnou diagnózu, se kterou pomůže odborný lékař. Řešení pak sedne jako “pozadí na hrnec”. Někdy je problém rýmy ve snížené imunitě, někdy v kontaktu s alergenem, někdy je to již poškozená sliznice dle výše uvedeného. Ať je to tak nebo tak, ucpaný nos i tekutou rýmu člověk řešit potřebuje. A existuje zde pomocník – příroda.

Můžete do nosu aplikovat mořskou vodu, minerálku, bylinné kapky, které pomáhají ulevit. Nabídka je široká.  Jenže jak pečovat o sliznici nosu a zmírňovat zmíněný otok a obnovit dech rychle? V mé osobní praxi se osvědčilo použití  rostliny Aloe Vera v kombinaci s bylinami. Je prokázáno, že rostlina Aloe Vera zlepšuje prokrvení, otok tak rychleji ustupuje a hleny snadněji odtékají. Dech přichází.  Přidané byliny pak působí na optimální stav nosní sliznice. A to bez hrozby návyku. Není to super?

V nabídce německé společnosti LR Health & Beauty najdete takový produkt. A využijete jej na desítky dalších způsobů. Nejčastěji vás podpoří, pokud vás něco štípne, dále máte-li divný pocit v krku po vypití ledové sodovky, v případě popáleniny od výfuku či slunce. Mít “batůžek” s takovým zázrakem je “zabití mnoha much jednou ránou”.

Přeji vám mnoho šťastných kilometrů, zážitků i relaxace.

Exit mobile version