Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Jak voní vaše léto?

Jak voní vaše léto?

Doba léta přináší člověku mnoho příležitostí k tomu, aby se uvolnil. Přichází letní lásky, lehkost, člověk je více cool a jako by se na čas změnila jeho osobnost. V létě se také oblékáme jinak a vyzařujeme jinou energii než v uspěchaném pracovním životě. Někdo naopak bude tvrdit, že doba léta je nepříjemná, že se člověk potí, je ospalý a bez energie. Ať to máte tak či onak, určitě se mnou souhlasíte, že léto je zkrátka jiné a vy jste také jiní. Pojďme si tedy říci něco o tom, jak tuto “jinakost” využít pro svůj prospěch.

Praxe ukazuje, že ve společnosti je velmi malé povědomí o tom, jak důležité je sladit člověka jako celek a jak důležité je reagovat na změny, např. vlivem léta. Roli hraje oblečení, líčení, vystupování a samozřejmě také dobře zvolená vůně. A právě vůně jsou obsahem tohoto článku.

Vůně souvisí s aromaterapií. Dobře zvolenou vůní můžete organismus ochladit, ale i rozehřát. Vůní můžete pohladit svou duši, doplnit si charakterovou vlastnost, která vám přirozeně chybí a nebo naopak zjemnit své vystupování, je-li to vhodné. Pozor, naopak nevhodně zvolená vůně působí vědomě i podvědomě špatně nejen na samotného nositele, ale také na jeho okolí.

Dokud bude fungovat sexuální pud, bude rovněž potřeba být přitažlivý a lákavý.

Dlouholetá práce s klienty mi ukazuje, že v létě lidé dělají tyto nejčastější chyby:

1) Snaží se pomocí vůně přerazit zapáchající pot.

Aplikací nadměrného množství parfému není cesta a problém neřeší. Daleko důležitější je myslet na častější hygienu, kvalitní deodorant s přírodními extrakty bylin a častou výměnu oblečení i několikrát za den. I sebekvalitnější parfém v kombinaci s potem bude působit příšerně a situaci ještě zhorší.

2) Používají jednu vůní po celý rok

Existují vůně, které jsou tzv. univerzální. Jsou jemné, nenásilné a mají za úkol pouze pomoci člověku cítit se dobře. Taková vůně nepůsobí přímo na okolí člověka, nevytváří nijak zvláštní parfémovou stopu. Ovšem drtivá většina lidí má touhu zanechávat vonnou esenci a používá vůně výraznější. Problém ale nastává v okamžiku, kdy přichází léto, s ním lehké oblečnení a vedro. Jestliže člověk změní např. oblečení je potřeba, aby ruku v ruce došlo ke změně i ve vůni. Není možné použít těžkou kořeněnou zimní vůní k lehkým květovaným šatům. Člověk tak podvědomě působí chaoticky, což se odráží nejen na jeho zdraví, ale také na úspěchu např. v zaměstnání.

3) Lidé aplikují parfémy na oblečení

Toto je zásadní chyba. Kvalitní vůně obsahuje velké množství vonných olejů, které zanechávají mastné stopy. Navíc se vůně nemá šanci rozvinout v souladu s PH kůže daného člověka, a tudíž nepřináší přitažlivou vonnou auru.

4) Lidé se používají vůně na slunci

Kvalitní parfém nelze používat při slunění, neboť zanechává vlivem velkého množství vonných olejů na pokožce skvrny. Existují však špičkoví parfémmoví výrobci, kteří pro letní sezónu přináší klientům takové parfémy, které jsou speciálně určeny i pro použití na slunci. Skvrn se pak není třeba obávat.

5) Lidé kombinují více vůní najednou

Použitý sprchový gel má určitou vůni, následné tělové mléko má vůni jinou, deodorant vůni opět jinou a pak přichází parfém, který udělá chaos. Vonná aura je však o jednolitosti, čistém stylu. Jak toho dosáhnout? Používejte ucelené série v jedné vůni. Pokud nechcete do celé kolekce investovat, používejte k hygieně přírodní jemnou kosmetiku s téměř nulovou parfemací. Taková vůně pak neovlivní následnou vůni. Pokud navíc zvolíte kosmetiku, která nenarušuje přirozené PH pokožky, dá se očekávat, že vůně má lepší podmínky pro své rozvinutí.

6) Lidé v parných dnech používají příliš těžké vůně

Je třeba si uvědomit, že ačkoliv opálené tělo působí sexy a vybízí k sexy sladkému či kořeněnému parfému, není možné takovou vůní použít přes den, zvláště pokud pracujete v kolektivu nebo jezdíte hromadnými dopravními prostředky. Vůně je sice sexy, ale neladí k vašemu lehkému oděvu a navíc působí bezohledně k okolí. Kombinace např. těžké sladké vůně s horkem a pachy dalších lidí způobuje migrény a ubírá energii. Těžší sexy vůni použijte na večerní posezení s přáteli, přes den však volte vůni lehkou, pokud možno ochlazující, např. citrusovou.

7) Správný chlap má pořádně smrdět

Tak to tedy ani omylem. Mám velké množství klientů z mužských řad a řeknu vám, že pokud některý muž tuto hlášku pronese, je za tím pouhé ego, které nechce přiznat, že si neumí vůni vybrat. Dokud bude fungovat sexuální pud, bude rovněž potřeba být přitažlivý a lákavý.

Věřte, že pomocí dobře zvolené vůně pro jednotlivá roční období a životní situace můžete ze života hodně dobrého vytěžit. To má velký vliv na pohodu vašeho těla, duše i úspěchu. Vůní můžete působit na klid a rovnováhu vašeho okolí a vytvářet tak skvělé podmínky pro spokojený život ve všech rovinách, včetně businessu.

DOPORUČENÉ STRÁNKY:
http://www.lr-czech.com/parfemy

NÁŠ TIP PRO ŽENY NA LÉTO 2017
http://www.lr-czech.com/lightning-essence-of-marine

NÁŠ TIP PRO MUŽE NA LÉTO 2017
http://www.lr-czech.com/metropolitan-man-edp

 

 

 

Exit mobile version