Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Jak zvýšit účinky medu

Jak zvýšit účinky medu

Každého z nás to poslední dny táhne ven, načerpat pozitivní energií z přírody. Já toto období mám nejraději. Ráda se procházím krajinou a vnímám okolní zvuky. Když se na moment zastavíte a zaposloucháte do zvuků přírody, uslyšíte bzučení včeliček. Kolikrát si říkám: ,,Kolik toho tak malé stvoření musí nalétat, než zaplní celý plást?“ Málo kdo si ale uvědomuje, jak je pro nás včela důležitá a co vše jde z včelích produktů vyrobit. Léčení včelími produkty se nazývá Apiterapie.

Nejznámějším včelím produktem je med. Med je vzácným přírodním lékem a potravinou, kterou lidé znali už v dávné minulosti. Už Hippokrates, pokládaný za otce lékařství a zakladatele medicíny, doporučoval med jako zázračný všeobecný lék na nemoci. Také používal jednu z rostlin, a to Aloe Vera. Věděl, že má velmi hojivé účinky. Brazilský františkánský kněz Romano Zago, díky pokusům zjistil, že přidání medu příznivě ovlivňuje účinky Aloe Vera. Proto jsem vděčná, že společnost LR Health and Beauty má kombinaci Aloe Vera Gelu s medem. Který je vhodný jak pro děti od tří let, tak pro dospělé. Je vhodný např. při problémech s:  žaludečními vředy, nadýmáním, trávením, dýchacími potížemi, močovými potížemi, plísněmi, gynekologickými výtoky, cukrovkou, štítnou žlázou, astmatem, atp.

Sladíte si čaj či kávu medem?

Nejen že si medem můžete osladit čaj, ale také je vhodný jako součást domácích masek na pleť, přísada domácích sirupů a likérů.

A víte o tom, že med nesmí přijít do teplejšího nápoje než je 40°C? Při vyšší teplotě se zničí některé enzymy a cenné látky citlivé na teplo. Pokud med nestihnete spotřebovat a zkrystalizuje, není to vůbec na škodu, ba naopak, je to známka kvality. V supermarketech se kolikrát prodává med, který prošel při stáčení větší teplotou než je jíž zmiňovaných 40°C. Díky rodinnému kamarádovi, se dnes můžu s Vámi podělit o cenné informace. Má několikaletou zkušenost s chovem včel. Pokud tedy máte možnost ve svém okolí zakoupit med od včelaře, je to jen dobře pro Vás.

Přeji Vám krásné jarní dny plné pozitivní energie, Adéla Smolíková

 

Exit mobile version