Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Just Press Record

Poznámky, zápisky, data. Každý den jsme obklopeni spoustou informací, které není možné si memorovat do hlavy. Prakticky vzato, propiska a papír nebo poznámka zapsaná do telefonu nebo počítače je klasika a “jistota”. Ne vždy je to možné, pak přichází na řadu vychytávky. Nejdříve si v modelových situacích řekněme, jak můžeme v náš prospěch využít moderní technologie.

Nedávno jsem do magazínu Helou.cz dával tip na zrychlení zaznamenávání poznámek do telefonu i počítače pomocí hlasového diktování. Je to velmi užitečná funkce, která zrychlí váš život – co řeknete slovem, přepíše se ihned do textové podoby. Dnes vám představím další možnost, která nabízí ještě jeden benefit kromě textu, a to samotný hlasový záznam. Vše v jednom a to se může hodit, i stroj může udělat chybu v textu!

Řešení je tedy aplikace, která nabízí kombinovanou funkci hlasového i textového přepisu. Věřím, že něco podobného nabízí nejspíš mnoho aplikací, já vám představím tu, kterou sám používám. Jmenuje se Just Press Record a je určena jak pro telefony, talbety, hodinky, tak i pro samotné počítače na platformě Apple. Podpora Windows v tomto případě neexistuje, ale kdo ví, třeba v budoucnu vznikne. Díky synchronizaci skrze iCloud, je pak taková poznámka dostupná okamžitě na všech vašich jablečných zařízeních. Takže tam, kde na jednom stroji skončíte, na druhém můžete ihned začít. 

Představte si prakticky situaci, která se může zdát lehce absurdní.  Jenže i já sám ji zažívám docela často. Jdete po ulici, potkáte známého, kterého jste mnoho let neviděli. Prima!  Domluvíte si spolu schůzku na jindy. On má málo času, tak vám v rychlosti řekne  jeho nové telefonní číslo. V kapse máte telefon a potřebujete si udělat poznámku a logicky vás napadne – ano nejlépe si telefon přímo zapsat do kontaktů. Jenže znáte to, než založíte nový kontakt, napíšete jméno, příjmení, nedejbože příjmení za svobodna, poznámku s nějakým heslem, odkud se znáte a telefon…  Nadiktovat něco takového vám zabere o poznání méně času, tedy pokud k tomu máte i správnou aplikaci.

Další  u mě zcela běžná situace. Řídím auto a příjde super myšlenka. To mám asi 1000x denně, ale zastavit prostě nechci nebo nemůžu. Žádný problém, v mém případě pouze prstem druhé ruky ťuknu na display mých chytrých hodinek, kde je aplikace Just Press Record stále v pohotovosti, a už nahrávám. Je to rychlé a především bezpečné! V okamžiku kdy zastavím, mám už tuto hlasovou poznámku dávno i v mém iPhone skrze synchronizaci, stejně tak v počítači. Mám ji tam však i přepsanou automaticky do textu, můžu si tak vybrat zdroj, který použiju k další práci. Někdy je nejsnažší pouze zkopírovat text a přeposlat ho dál, kam je třeba. 

Exit mobile version