Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Když kopu v zahradě, byznys schůzky odmítám

Hezký den vám přeje Markéta Kopčilová. Chtěla bych se s vámi podělit o jeden zážitek a z něj vyplývající poznatek. Nedávno jsem dostala zpětnou vazbu od jedné ženy, že je trochu divné, že jako bronzová organizační manažerka LR Health & Beauty se hrabu v hlíně, pěstuji ovoce a zeleninu. Prý, zda by by pro mne nebylo vhodnější chodit např. na tenis, golf či jiná společenská setkání, kde se navazují obchodní kontakty. Upřímně mne tato připomínka vůbec nepřekvapila. Velice dobře si vzpomínám na dobu, kdy jsem nebyla manažerka. Představovala jsem si, že tito lidé žijí úplně “jinde“. Že nakupují pouze nejlepší jídla, že je nezajímají akce v supermarketu, že se věnují pouze “atraktivním” aktivitám (golf, tenis, cestují po světě, chodí 2x týdně na masáže, mani, pedi, kosmetiku, fitko…). Zatímco já, jako zaměstnanec, musím počítat každou korunu a sadit, abych ušetřila peníze z výplaty.

Dnes to však vidím jinak. Je velký rozdíl, když sadit musíš (z ekonomických důvodů) a je rozdíl, když sadit chceš (z důvodů kvality a hobby) a máš na to čas. Je vážně velký dar, kdy máš čas se věnovat tomu, co ti dává smysl a radost. V mém případě žiji to, čím inspiruji.

Konkrétně mám záměr naplnit cíl, tj. mít pro sebe a rodinu maximální kvalitu potravin. Proto si je nasadím. Je to takový můj projekt. Věřím, že zacílená aktivita a pozornost vždy přinese kvalitu a růst. Ovšem pokud to neděláš špatně a poučíš se z chyb. Je jedno, zda se zaměřuješ na perfektně odvedenou práci v LR nebo na zahradě. Jsem zvyklá zkoncentrovat se naplno ke  každému svému cíli. Jsem přesvědčená, že je nutné o každý svůj projekt pečovat a dávat mu lásku, energii a plnou pozornost.  Není mi nepříjemné rozházet hnůj po poli, neboť vím, že připravuji úrodnou půdu pro cíl, který zatím není vidět. Ale já už jej ve svých snech vidím. Já vím, že ten brambor vyroste a vím, že bude rodině chutnat upečený na česneku, který jsem také vypěstovala.

Je to úplně stejné, jako v byznysu. Nejdříve se člověk hrabe v pomyslném “hnoji”. Tím myslím ve svých mentálních blocích. Překonává strachy, zkouší první schůzky, kde naráží. Jenže když lidé budou vnímat toto hrabání se v často nevoňavém terénu jako přípravu půdy, když budou věřit, že něco vzklíčí na základě jejich zkušeností a houževnatosti a když si do té přichystané půdy nasadí své cíle a budou o ně pečovat aktivitou, pozorností, trpělivostí a vírou, pak je zákonem přírody, že z toho něco bude.

Takže ano, bude-li to možné, budu sadit. Přináší mi to mnoho výhod: 1) procvičím tělo, 2) medituji a napadají mne inspirace, 3) vím, že pracuji na kvalitě rodinné výživy, 4) čerpám enegii z Matky Země, 5) potkávám tam skvělé lidi, kteří mne učí, jak mám sadit efektivně, 6) potkávám tam klienty, kteří potřebují moji pomoc, 7) svým příkladem inspiruji mé děti ke vztahu k půdě.

Když pečuji o projekt – zdravá strava pro mou rodinu, nejsem ochotna vyměnit tuto aktivitu za byznys schůzku. Zahrada si řekne co a kdy potřebuje, stejně jako si to ve správný okamžik řekne např. struktura LR partnerů, se kterými mám čest pracovat.

Přeji vám, aby se vám dařilo zkoncentrovat aktivitu na to, co chcete. A přeji vám také, aby jste přesně věděli co chcete. Proč to píši? Protože já jsem to dlouho nevěděla. Moje cíle nebyly opravdově mé, ale cizí. Neměla jsem k nim vášeň a nebyla jsem dostatečně moudrá k tomu, abych pochopila, že Život je o tom mít rád sám sebe a dělat hlavně to, v čem vidím smysl.

A proto jsem vděčná, že jsem pár let zamakala a nadále makám na vytvoření spotřební a distribucní sítě u LR Health & Beauty. Má to smysl, neboť mi to dává ekonomickou i časovou svobodu a dnes se tak můžu věnovat a učit i dalším aktivitám, jako je např. pěstování zeleniny a ovoce. Jsem šťastná a vděčná.

Exit mobile version