Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Mirka Konečná: Ty produkty prostě fungují, je však třeba s nimi umět zacházet.

Mirka Konečná

Mirka Konečná

Takový obyčejný, normální, pomalý, celkem dlouhý a ještě navíc milý a povzbuzující rozhovor v době, která má přesně opačné atributy. Tak nějak bych popsal další řádky, které budete číst. Mirka je žena, která svůj život zasvětila především hezké rodině, vztahu k přírodě, zahradě a zdraví. Z povídání s Mirkou – ať už osobně nebo online, nikdy netrčí zbytnělé ego, ale zkušenosti, znalosti, praxe v oblasti poradenství. Mirka je příliš tichá a skromná na to, aby to vykřičela do celého světa, a tak jí s tím v Helou! rádi pomůžeme.

Zdravím vás Mirko, už jsme se řadu měsíců neviděli osobně a cítím, že naše setkávání začíná na všech stranách chybět – vnímám to dobře?
Dobrý večer Petře, ano taky mi chybí osobní setkání, na která jsem se vždycky moc těšila a velmi dlouho dobu z nich čerpala. Teď je situace “jiná“, a proto jsem byla velmi ráda, když Markéta Kopčilová rozšířila osobní setkávání také do formy online přes skype, kde se můžeme i „vidět“. Ráda se vzdělávám, a proto jsem přijala i skype, ač jsem jej téměř 15 let nepoužívala.

Ano, ano – vaše společné úterky jsou dnes už legendou:). Je to takový ostrůvek naděje, že?
Pro mě ano, jelikož nebydlím úplně nejblíž, abych mohla být na každém semináři a teď vím, že každé úterý se koná takové naše osobní/neosobní setkání a dozvím se hodně informací. A to nejenom o tom, jak o sebe a svou rodinu pečovat, ale také jak produkty LR pomoci i lidem ve svém okolí. Tato online setkání mě hodně nabíjí a dodávají energii a sílu překonat i tuto nelehkou dobu. Ač já si moc stěžovat nemůžu, mám úžasného manžela, který mi se vším pomáhá a taky mě podporuje.

Pomáhá i se zahrádkou? Protože co jsem slyšel, je to vaše velká vášeň a jaro je tady. Takže pro mě logická otázka, jestli už jste začala letos pracovat i na této frontě.
Tak to musím říct, že máme každý svoje :-). On ostříhal stromky a maliny a já dělám zbytek, do zahrádky se mi manžel neplete. Sázeli jsme minulý týden se syny, oni mají i svůj vlastní záhon, o který se starají a baví je to. O víkendu se chystáme ještě na sázení červené řepy, brambor a salátovek, které chceme zkusit vypěstovat sami ze semínka, obvykle si je kupujeme na trhu, ale kdoví jak to letos bude s trhy. Rajčata nám darovala kamarádka, tak ta nám už pěkně rostou za oknem.

Gratuluji – máte před námi velký náskok v zahradničení. Naše dvojčata jsou schopná zatím pouze „ozobávat“ zralé maliny přímo z keře a do konzumace zeleniny se jim chce jen trochu. Ještě, že máme Vita Active! Vlastně tady musím říct, že nás spojuje nejen láska k LR produktům, ale také fakt, že máme všechno dvakrát – třeba děti. Co si ve vašem životě dokážete ještě představit, že by se mohlo zdvojnásobit?
Určitě bych si přála mít tu možnost se stále vzdělávat v oblasti zdraví. Po střední škole jsem se rozhodovala, kam na vysokou školu. Chtěla jsem být fyzioterapeut, ale jelikož jsem dělala obchodní akademii, kde nebyla biologie, tak jsem tento obor studovat nemohla. A teď mám pocit, že se k tomu vracím, ač trošku jiným směrem. Baví mě pomáhat lidem, mluvit s nimi o jejich nejen zdravotních problémech. Nabídnout jim kvalitní produkty z LR Health & Beauty, které mám sama vyzkoušené a vím, že fungují. Už se mi stalo, že mi zavolala cizí paní a chtěla zakoupit Colostrum. Byla jsem v šoku, jak se to mohlo stát, ale cítím, že mě to naplňuje a chci se i nadále vzdělávat a jít touto cestou.

Takže překládám si to – jak může Mirka najít více času na více vzdělávání… je to trochu začarovaný kruh, že? Myslím tím, co vše nás „svazuje“ – zaměstnání, domácnost, děti, zahrada. Mimochodem jaké zdroje využíváte pro své vzdělávání v rámci zdraví?
Pokud čekáte, že odpovím kolik knih mám přečtených, tak na to mi nějak nezbývá čas (i když za poslední rok jsem přečetla několik knih, nicméně spíše byly zaměřené na seberozvoj). Momentálně nejvíce čerpám z úterních LR setkání, kde nám Markéta vysvětluje, co je jaká nemoc, proč to a ono v těle vzniká a následné řešení. Čili, abychom rozuměli podstatě, a tak mohli poradit komplexně na míru, nikoliv dle emocí. Vše si snažím zapsat, abych to mohla využít i později. Dále mám často v ruce Abecedu nemocí od pana doktora Milana Čarvaše, kde je spousta nemocí profi popsána, včetně toho, jak dané zdravotní problémy řešit. A velmi ráda poslouchám Helou! produktové semináře – Podpultovky, které můžu mít zapnuté při vaření, uklízení a taky na mé oblíbené zahrádce.

Možná nejdůležitější dotaz našeho rozhovoru – jak jste se dostala k LR produktům a proč jste je začala používat?

K LR produktům jsem se dostala, když jeden ze synů dostal zápal plic. Měl ATB, ač já nejsem jejich zastánce, ale bylo to nutné. Tehdy jsem hledala nějakou podporu v přírodních produktech a Vaše žena Markéta mi nabídla kvalitní probiotika na obnovu střevní mikroflóry. A musím tedy říct, že od té doby, co znám LR, ani jeden ze synů antibiotika neměl, za což jsem velmi ráda. Ale taky už vím, že je třeba mít produkty např. tekuté Colostrum doma a nasadit jej opravdu včas a funguje velmi rychle. Časem jsem vyzkoušela i krémy, řasenky a LR jsem si tak zamilovala, že už nepoužívám nic jiného. Ty produkty prostě fungují, je však třeba s nimi umět zacházet.

Teď zcela odbočím – manželka zjišťuje, že spolu děláme rozhovor a hlásí: “Mirka, tu mám moc ráda, je hodná, milá, hezká, pracovitá, chytrá, skromná (omlouvám se, další výčet superlativů si nepamatuji) – ta by měla být nová junior manažerka… tak moc bych jí to přála.
Tak nevím, zda si troufnu k tomu vůbec něco říct, bylo by to krásné, ale chce to ještě hodně práce a píle.

Ale možné to je, takže osobně když pomineme faktor, že se to musí prostě odpracovat, co k tomu ještě potřebujete pro dosažení takového cíle? Co by vám pomohlo? Nebo naopak, co vás zásadně brzdí?
Určitě více času pro aktivity spojené s LR. Taky cítím potřebu si lépe zorganizovat čas v rodině. Dříve jsem si vedla diář, kde jsem měla zapsáno téměř vše. Momentálně kalendář sdílíme s manželem v telefonu, ale zdá se mi, že to není ono. Myslím, že se opět vrátím k tomu psanému diáři. A taky mám zaměstnání, kde pracuji na plný úvazek a pak je tu ta domácnost a zahrada, ale to jsou už možná jen výmluvy z mé strany.

Dobře, opusťme kariérní rovinu, v mých očích jste už teď úspěšná – máte zdravou rodinu, domov, kořeny, zároveň i vize. Poslední dva roky jsou tyto hodnoty obnaženy zcela ve své nahotě a ukazuje se zřetelně, kdo do čeho investoval a kde sklízí plody. Co vás v téhle blbé době těší a naplňuje? Teda když vynecháme rodinu a zahradu.
Naplňuje mě práce, kterou dělám. Vždycky říkám manželovi, až mě ta práce nebude naplňovat a bavit, tak ji nebudu moci dělat, protože bych ji nedělala na sto procent. Velmi ráda běhám, obvykle si vyběhnu tady v Kelčanech za náš dům a vyčistím si hlavu. Někdy se mi nechce, ale přemůžu se a vždy se vracím plná energie a jsem šťastná, že jsem zdravá a mám tu možnost si jít zaběhat, ne každý tu možnost má. Ráda chodím s dětmi do přírody, na procházky, často sbíráme odpadky a kluci se vždycky diví, kolik jsme jich opět nasbírali.

Když už jste zmínila Kelčany, kde bydlíte – teď jsem u vás zahlédl nějakou komunitní událost s výsadbou ovocného sadu. Daří se u vás držet komunitu pospolu i na jiných úrovních? Vidím, že bystřejší lidé se totiž opět začali družit a skutečně budovat zemi takovou, myslím zemi jako tzv. stát, přesně jak potřebují a chtějí, což je jediná možná cesta.
Jsme malá obec a jsou lidé, kteří se účastní každé akce  a jsou lidé, kteří nikam nechodí a jen kritizují. Je to velmi o lidech. Kdo chce pomoct ať už v jakémkoli směru, tak vždy si čas najde a pomůže.

Na co se zaměřujete nejvíce při poradenství s LR produkty? Jaký okruh produktů nejčastěji doporučujete?
Při poradenství se snažím člověka vyslechnout a najít komplexní řešení. Využívám často lékařskou LR linku, jelikož těch zkušeností ještě tolik nemám a sem tam si potřebuji své řešení ještě ověřit. Také mě baví parfémové poradenství, které je velmi zajímavé. Líbí se mi, jak jsou lidé překvapeni, co parfém dokáže, pokud je správně vybrán. Ráda doporučuji produkty v oblasti zdraví. Celkem mne překvapuje, že ne všichni mají o své zdraví zájem. Ovšem, cítím, že priority se mění a dnešní doba ukazuje, jak důležité je své tělo podporovat. Ráda pomůžu vybrat i make-up nebo vysvětlím, jak pečovat o svou pleť. Spousta lidí např. vůbec neví, jak si má správně vyčistit pleť.

Které produkty doporučujete pro měsíc duben? S ohledem na jaro, alergie – máte nějaké osvědčené favority?

Určitě doporučuji Aloe Vera Drinking Gel broskev, a to nejenom pro podporu člověka s alergiemi, ale i na celkovou podporu imunity. Také pro ty, kdo prodělali Covid se velmi osvědčilo pití jakéhokoli Aloe Vera Drinking Gelu, který umí vyčistit tělo, dostat do plic kyslík, protože kde není kyslík, není život. Momentálně pijeme Aloe Vera Gel celá rodina. O tomto produktu bych mohla psát samostatný článek.

Jaký je váš dosavadní největší úspěch v rámci poradenství? Myslím tím, jestli jste někomu jednoduše výrazně pomohla.
Vždy mě velmi potěší, když mám od klienta zpětnou vazbu, že se cítí lépe. Mám klientku, která měla psychické problémy, zemřela jí sestra a rozešla se s přítelem. Nechtěla brát antidepresiva, stav jsem s ní řešila také s lékařem na LR lince, který doporučil pití Mind Masteru. A když jsem s paní po nějakém čase volala a říkala mi, že se cítí velmi dobře a žádné antidepresiva nebere, tak jsem měla velkou radost. Jsem šťastná, když lidé nemusí brát antibiotika a zvolí raději LR “přírodní antibiotika” – Colostrum, které neničí střevní mikrobiom, nepřináší žádné vedlejší účinky a opravdu funguje. Když někdo bere roky ATB na zánět středního ucha a po dvou letech vám řekne, že co má doma Colostrum, tak ATB neměl, protože ví, kdy si Colostrum nasadit a jak upravovat dávky s ohledem na měnící se stav nemoci, tak to považuji za úspěch.

Exit mobile version