Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Molusky – jak se jich zbavit

Molusky - jak se jich zbavit

Molusky - jak se jich zbavit

Moluska – molluscum contagiosum, je velký problém. V aktuální předvánoční době se na nás v Helou! obrací zvýšené množství rodičů pro pomoc v rámci podpory léčby molusek malých dětí. Z mnohaleté praxe lze vysledovat, že právě toto –  na infekce bohaté zimní období – prověřuje stav imunitního systému člověka. Ukazuje se, jak bylo o imunitní systém pečováno v průběhu roku. Moluskám se totiž velmi daří právě tam, kde je imunitní systém oslaben. Když hovořím o imunitním systému v této souvislosti, mám na mysli celkový imunitní systém, včetně narušené imunity kůže, např. u lidí s ekzémy a jinými kožními nemocemi.

Z komunikace s klienty většinou vyplývá pouze částečné lékařské řešení, a to je použití různých mastí, hojivých vodiček, popř. seškrabávání či laserového ošetření. Jak rodiče tvrdí, toto však nemá, především u dětí,  jistý efekt. Jedním z důvodů může být fakt, že puchyřky molusek jsou velmi svědivé, dítě si je rozškrábne a tekutina z nich přenáší další infekci na okolní místa na kůži.

V praxi jsem zaznamenala pouze jedno spontánní vyléčení, a to u dospělé ženy, která přišla k moluskám v lázních a je o ní všeobecně známo, že vědomě posiluje svůj imunitní systém. Dá se tedy říci, že se zde projevila schopnost poručit si a neškrabat a současně mnohaletá znalost péče  o sebe sama.

Vraťme se ale k dětem. Ty jsou nejčastějším klientem s moluskami. Tímto virovým onemocněmím se nakazí často ve školkách, v herničkách, družinách, na plavání atp. Puchýřky jsou nejčastěji na trupu, krku, chodidlech.  Dokonce jsem měla na konzultaci holčičku, které se puchýřky objevily kolem konečníku, přičemž bylo zjištěno, že v plavání mají plastové židličky, na nichž se děti převlékají. Jelikož je místo v oblasti konečníku velmi náchylné na zapaření, je  lokální řešení celkem obtížné.

Co tedy s moluskami?

Zaměřit se na ucelené řešení. To souvisí s vhodnou péčí o moluskami nakaženou pokožkou, přímou léčbou samotných puchýřků, ale také s intenzivním posilováním imunitního systému uceleně, zvláště, sledujete-li u vašeho dítěte, že je často nemocné, trpí alergiemi, ekzémy.

Současně je důležité také desinfikovat předměty, ktré mohou být zdrojem infekce, tj. např. hračky, osušky, plavky, nočník, povlečení, oblečení, sedačku aj.

Rádi bychom vám v rámci Helou! zprostředkovali konkrétní zkušnosti, ale v rámci Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 1924/206 o výživových a zdravotních tvrzeních, to není možné. Proto, máte-li problém, kontaktujte nás pro konzultaci, s kolegy máme v rámci této problematiky bohaté zkušenosti.

Tip na závěr:

Klienti se zajímají pro podporu imunity o širokou nabídku certifikovaných produktů z dílny německé společnosti LR Health & Beauty. Přejeme vám pevné zdraví bez otravných svědivých molusek.

Exit mobile version