Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Na záděry mám rychlé řešení!

Krásný den z Helou! od Markéty Kopčilové. Určitě jste se s nimi někdy setkali. Kolem nehtů se začínají odlupovat suché šupinky a člověk má tendence je chytit zuby a odkousnout nebo vykroutit. Co přijde pak? Stržení nadměrně velké části kúže, bolest a následná infekce, která se projeví zčervenáním, bolestí a otokem. Setkala jsem se také s případem, kdy druhotně po takovém “zákroku” vnikla do místa také infekce, která způsobila nelehce léčitelný zánět nehtového valu, který vyžadoval antintibiotika. Ano, i taková “drobnost” může způsobit jejich nasazení.

Proč vznikají záděry?

Je to snadné a pochopitelné. Představte si, že jste kadeřnice, uklízečka, kuchař, lékařka aj. Zkrátka jste v častém kontaktu s vodou, desinfekcí nebo gumovými rukavicemi. Nebo si představte, že právě probíhá chřipkové období, prodělali jste nehezkou virózu či vzplanutí některé autoimunitní nemoci. Tzn. vaše tělo vyčerpalo svou zásobu vitamínů a supermarketové ovoce a zelenina vám více škodí než přináší. Nebo si představte, že je mrazivé počasí a vy chodíte bez rukavic a kvalitně nepečujete o své ruce. Vaše kůže je tedy vysušená. Když jsem pracovala na úřadě, často mi vznikl záděr také kontaktem s ostrým papírem. Toto všechno jsou časté příčiny záděrů.

Proč vznikají kolem nehtů?

Protože právě v tomto místě je velmi slabá kožní bariéra s přítomností tolik důležitého tuku. Kůže je zde velmi křehká a snadno vysychá.

Co tedy dělat?

Zjistit příčinu a co nejvíce odstranit uvedené provokující faktory. Zaléčit akutní bolestivý záděr. Jak? Nejdříve je důležité namočit ruce do teplé lázně a nechat změkčit kůži. Následně záděr ostrými nůžkami ustřihnout a ošetřit. Velmi rychlým ošetřujícím řešením je např. aplikace produktu od LR Health & Beauty  – Aloe Vera Spray první pomoci a po zaschnutí okamžitě nanést Aloe Vera Krém na ruce nebo Aloe Vera Krém s propolisem. Je možné udělat i zábal tak, že natřené ruce dáte na hodinu – dvě do igelitu a teplých rukavic. Výsledky jsou fascinující. V chladném počasí noste rukavice. Proti zimnímu praskání proveďte promazávání ve dne a hydrataci v noci. Pakliže máte se záděry chronický problém či jste si vědomi, že jste vyčerpáni chorobou, je zde nutnost kvalitně vše doléčit a nasadit si vitamíny. Především A, B-komplex, C, D a železo a vit. K. Osobně bych vám doporučila špičkový bioaktivní Vita Active rovněž od LR. Funguje totiž velmi rychle. Pokud trpíte některou z autoimunitních chorob, je třeba na míru stanovit podporu a čtete-li tento článek v zimních měsících, doporučuji začít modulovat imunitu před jarním obdobím, které vaši imunitní kondici po zimě prověří.

Co říci závěrem?

Není legrace být k záděrům lhostejný. Jsou vstupní branou infekce, což přetěžuje imunitní systém, který, obvzlášť v zimních a předjarních měsících, je třeba posilovat, nikoliv oslabovat. Současně je možné záděrovou chroničnost považovat za projev zdviženého prstu. Přeji vám zdravé ruce bez záděrů. Nejenže můžete v klidu pracovat, ale také vám nepokazí sváteční outfit.

Exit mobile version