Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Oslavte kvalitně světový den výživy

Výživa může být zdánlivě velmi široký pojem. Výživa pro lidi, rostliny, zvířata… vitamíny, růst, stravování, vitalita, život. A stejně tak obezita nebo podvýživa, neduhy lidstva, které jsou s námi od nepaměti, a jak se zdá, nevymizí jen tak. Prakticky vzato je dnešní den oslavován už od roku 1981 ve více než stovce zemí světa, a to na základě rozhodnutí OSN pro výživu a zemědělství z roku 1979. Právě 16.10.1945 byla založena organizace FAO, kterou tento den taktéž připomíná. Pojďme se podívat na tento den blíže i na Helou.cz.
Co se to vlastně děje?
Jak uvádí oficiální zdroje, organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) chce dnešní den využít pro to, aby ukázala důsledky klimatických změn a bioenergetických řešení na chudé země a oblasti. FAO chce dále revidovat politiku podpory výroby biopaliv, a tvrdí, že by z výroby biopaliv měly mít profit především chudé země, které jejich produkci často zajišťují. Dnes má produkce biopaliv negativní dopad na ceny potravin, které stále rostou – však to sami vidíte při nákupech. Dnešní den, den výživy, má upozornit lidstvo na fakt, že naše civilizace je založená na zemědělství. Co nezasadíme, to nesníme. Nebo chcete snad jíst stále ty „normované“ rajčata ze Španělska, které nikdy neviděli hlínu? Ale jsou všechny stejně velké, to je záhada, že? Tento způsob „hospodářství“ má za následek pouze drancování krajiny, vodních zdrojů, používání neustále nových a nových látek pro hubení škůdců a… kdo tohle zastaví? Ten, kdo to správně pochopí. Jenže ne každý může pěstovat vlastní zeleninu a ovoce, ne každý si může dovolit mít stádo krav atd.
Týká se to taky tebe!
Na světě je dle statistik na 900 milionů lidí, kteří jsou postiženi chronickou podvýživou, na kterou také umírají. Války, hladomor, nekvalitní potraviny, špatné ovzduší, stres. To vše nás žene do záhuby. Ne, to není problém jen „tam někde, daleko“, tento problém je i u nás – vždyť dle výzkumů je nejčastější příčinou smrti nemoc srdce nebo cévního systému. Na tyto nemoci pak jen u nás zemře polovina! populace. Každý den několik přibližně 200 lidí. Myslete více na to, co jíte. Naštěstí v neštěstí, nebo jak lépe to napsat, existují i kvalitní doplňky stravy, které můžou pomoci. LR… díky.
Exit mobile version