Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Placatá kamarádka, které pomáhá při dietě

Placatá kamarádka, které pomáhá při dietě

V dnešním článku se podíváme na osobní váhu. Na tak běžnou a obyčejnou věc, na které nelze snad nic víc vymyslet. Opravdu? Tak to jste nejspíš posledních deset let spali jak šípková Růženka, protože i tato malá technická pomůcka prodělala velký vývojový skok. Běžnou digitální váhu jste určitě viděli, ok ale co taková chytrá váha, která se spojí s vaším telefonem nebo počítačem? Taková váha, která dokáže analyzovat vaše tělesné údaje a dokáže vám pomáhat například při dietě! Na jeden starší kousek, který roky sám použvám se dnes podíváme zblízka. Pokud se rozhodnete pro dietní program 28Days Bodymission od LR Health & Beauty, bude to pro vás ideální parťák.

Libra, Runtastic Libra Smart Scale

Tuto chytrou váhu jsem zakoupil na pozdim 2013 z mnoha důvodů. Za prvé neměl jsem doma žádnou váhu a nějak jsem měl potřebu vědět kolik vážím já i má přítelkyně. Za další, jako fanoušek technologií jsem byl fascinován, kam se technologie posunuly a co vše je možné o svém těle vědět kdykoliv bez lékaře nebo jiného odborníka. Doma! Bomba. Ale nejen to, mít tyto informace stále s sebou ve smartphone, tabletu a mít možnost tyto data analyzovat a pracovat s nimi chytře, což si i dnes představíme podrobněji. Podotýkám, že trh s chytrými váhami se radikálně posunul vpřed – je o mnoho více výrobců, značek a druhů než před léty. Co se nemění je výhoda – mít informace o vlastním těle hezky dopodrobna.

Tato váha umí rozpoznat více osob (8), každá osoba si tak založí vlastní profil a mít jej spárovaný ve svém telefonu s váhou. Nebo v jednom telefonu / tabletu můžete mít více profilů uživatelů a přepínat si údaje, taky fajn. Aplikace pro smartphone i tablet je zdarma ke stažení, předpokládám, že pro všechny operační systémy, můžu hovořit pouze za informaci pro Apple, což funguje dobře. Nejdříve si vytvořte uživatelský účet, nezapomeňte vyplnit všechny požadované údaje, aby váha podávala správné hlášení. Od této chvíle se připravte na perfektní kontrolu vašich parametrů, které váha / aplikace nabízí. Tedy váhu v daný okamžik, množství tělesného tuku (Body Fat), váhu svalů (Muscle Mass), váhu kostí (Bone Mass), váhu tkání (Tissue), množství vody v těle (Body Water Content), spotřebované kalorie (Calorie Allowance) a v neposlední řadě tzv. BMI index, tedy Body Mass Index.

Vaše data můžete následně sledovat i na www.runtastic.com ve svém účtu, který je přirozeně nepřístupný nikomu jinému než vám. Tyto informace najdete na levé straně v odkazu Body. Je skvělé, že můžete své data prohlížet roky dozadu, v mém případě až do prosince 2013. Hned si uvědomíte co se odehrává ve vašem životě, v kterém měsíci máte problém a proč se tato situace opakuje. Co s tím uděláte je jen na vás.

Ukázka prostředí na webu Runtastic.com Jak šel čas a váha od roku 2013.

Ukázka prostředí na webu Runtastic.com Jak šel čas a váha od roku 2013.

Praxe

Pokud si vytvoříte účet, zalogujete se, stáhnete si aplikaci, baterie ve váze jsou nabité, máte zaplý Bluetooth (BT) modul, pak je tu váš čas – čas odváženého kroku, stoupnout si na váhu. Váha se spáruje velmi snadno a vy ihned vidíte první měření. Pokud se však zvážíte bez zaplé aplikace v telefonu, nic se neděje, vaše tělesné údaje vidíte přímo na váze a až aplikaci v telefonu aktivujete, zapíší se všechny údaje – pokud budete v dosahu váhy. Tyto údaje můžete mazat nebo editovat, což je praktické, pokud třeba na váhu stoupnete omylem s cihlou v ruce, s kilovým obědem v břiše nebo oblečení, což není relevantní pro vážení. Pokud by se cokoliv pokazilo, na spod váhy je tlačítko reset, které uvede vše do tzv. Továrního nastavení. Přestože na váhu delší dobu nestoupnete, vybije se. Pozor na to, BT modul totiž stále odebírá energii.

Po několika opakovaných váženích, začne váha počítat každé jednotlivé měření a začne vytvářet důležitou statistiku. Díky tomuto, můžete už po několika dnech vidět červenou (tuk) a modrou (váha) křivku, jak stoupá, nebo klesá. Okamžitě máte vizuální kontakt se svým tělem a především se svou minulostí, která vám to doslova spočítala. Přirozeně vidíte každý jednotlivý údaj v historii. Vše, prostě vše přehledně a dokonale.

Stanovte si cíle!

Dalším zajímavým bodem je nastavování cílů. Tedy vlastních met, které si můžete dát k určitému datu. Třeba, že do 1.2.2018 zhubnete o pět kilo. Aplikace se pak postará, že vám hlásí dle dat, které o vás sbírá, jak se vám tento cíl daří naplnit, kolik ještě zbývá kilo zhodit a jestli máte pevnou vůli nebo ne. To samé platí pro tělesný tuk. Je to návykové sledovat, to mi věřte. Modrou a červenou plnou linku tuku a váhy pak protíná čárkováná zelenkavá linka cíle – buď roste, což znamená, že jste neuspěli, nebo padá, což znamená, že vám padá váha a tuk a vám se daří hubnout a tím pádem i splnit cíl. To vše můžete a nemusíte sdílet s okolním světem. Více se dá nastavit třeba v počítači v profilu, kde je to vše velké a pohodlné. Pokud se vám váha “kousne”, je zde tlačítko reset, pro znovu připojení skrze BT.

Ukázka čtyř různých obrazovek z iPhone, měřit a nastavit můžete vše.

Kvalita zpracování

Libra je rozhodně lehčí, než staré mechanické váhy plné železa. Na druhou stranu, není to váha tabletu. Takže přenášet ji zvládne i křehká dívka, ovšem pozor ať ji nerozbijete, protože váha je jinak velmi křehká. Přesto unese i 180kg! Váha působí designově hezky, čistě, ale zůstavají na ní ťápoty bosých nohou, voda a prach, takže je nutné se o ni hezky starat.

Závěr

Běžná váha, která je “hloupá” stojí minimálně 500,- ale i 1.500,- a mimo údaje o váze neprozradí nic. Tedy pokud investujete více peněz, dostanete i více dat, třeba pro celou rodinu. V roce 2013 stála tato váha 2.690,- a bylo ji možno zakoupit v černé a bílé barvě. Dnes se už koupit jak se zdá nedá, ale… je tu Nokia. Ano, ta Nokia co jste si od ní před dvaceti lety kupovali mobily. Tak ta tuto váhu dle všeho koupila, tedy přesněji celou značku a dnes se tato váha jmenuje Nokia Body+, tedy je jí nápadně podobná. Ale na trhu je daleko více možností, dnes váhy umí skutečně více, než tato “stařičká” váha. Stačí si definovat co od váhy chcete a kolik za to chcete zaplatit. Na závěr dávám jeden horký tip na „chudou příbuznou“ – nemá aplikaci a je velmi limitovaná, ale na druhou stranu už je to „chytřejší váha“ a za neuvěřitelně nízkou cenu https://www.exasoft.cz/emos-pt718-digitalni-osobni-vaha-ev104-_d114206.html

Doporuečené stránky
www.runtastic.com/cs/libra
www.apple.com/cz/shop/product/HLBB2ZM/A/v%C3%A1ha-nokia-body?fnode=7d

 

Exit mobile version