Helou! zdraví a krása s LR Health & Beauty

Zánět průdušek – dejte si zábal z jezevčího sádla

Možná cítíte, že probíhá období, které prověřuje stav imunitního systému a kvalitu doléčení dřívějších zánětů dýchacích cest. Medicína varuje před nedoléčenými záněty, neboť mohou vést k rozběhu chronických problémů, ale také k zápalu plic. Určitě znáte ten příšerný dráždivý (suchý) nebo vlhký kašel. Nic příjemného. Na platformě Helou! často řešíme požadavky na poradenství v oblasti odhleňování u vlhkého kašle. Je mnoho možností. Můžete jít do lékárny a koupit různé druhy kapek, sirupů, které buď tvorbu hlenu utlumují nebo naopak podporují. Můžete se zaměřit na ověřené babské rady, jako je třeba cibule, minerální inhalace aj. Ať je to tak či onak, je třeba se hlenu zbavit.

V rámci našeho poradenství se velmi osvědčilo v akutní fázi využít produkty z nabídky LR Health & Beauty. Najdete zde mnoho podpory nejen při antibiotické léčbě, ale také několik možností, jak počínající infekci včas zažehnat. U chronických stavů se také osvědčuje na všechny druhy kašle houba reishi (pozor na kvalitu a především vhodně zvolený druh této vzácné houby)! Důležíté je také dietní opatření (především jde o odstranění mléčných výrobků a sladkostí), vhodná poloha spánku a odpočinek. Samozřejmostí je trvalý dohled lékaře, který vyhodnotí, zda není nutno již nasadit také antibiotika pro zamezení zápalu plic atp.

A co se samotného odhleňování týče, v Helou! doporučujeme zábaly, zábaly, zábaly. Existuje jich mnoho více či méně známých. Já vám však předám svůj osvědčený – zábal z jezevčího sádla – opravdového jezevčího tuku. Ano, jsem zastáncem ochrany přírody i zvířat, a to velký! Ale je-li to zvěř škodná, tak proč nevyužít jeho tuk. Především v Rusku má jezevčí sádlo mnohaletou tradici v lidovém léčitelství. Tento tuk  je totiž protizánětlivý, antiseptický, vysoce vstřebatelný, hodně prokrvuje místo aplikace, což je velmi žádoucí. Proto, máte-li myslivce v blízkosti, zeptejte se, zda by vám skleničku nedaroval.

A jak udělat zábal na průdušky? Je to snadné. Mírně zahřejte jezevčí tuk, natřete jej v silné vrstvě na hruď i záda a obložte se rychle papírovými ubrousky. Obalte se následně potravinovou fólií a poté teplým froté ručníkem. Nechte působit cca 30 min. až 1 hodinu – dokud zábal hřeje – nebo přes noc. Přes den aplikuji 2x denně. Po rozvázání zábalu sleduji, jak vypadá ubrousek. Je-li suchý, je to znamení, že stále dochází k potřebě těla tuk nasávat. Pakliže je ale ubrousek hodně mastný, vysledovala jsem, že se výrazně zlepšuje i kašel. To je mimochodem poznat velmi brzy – často již při prvním zábalu. Z poslechu je znát úleva a snadnost vykašlávání. Jezevčí sádlo si však nemůže dopřát  každý. Např. osoba která na něj má alergii. A hovoří se také o tom, že není vhodné jej aplikovat při jaterních a žlučníkových obtížích.

A jaký je závěr? Pokud se chcete zbavit zánětu průdušek, je třeba nečekat a  začít to řešit včas při prvním kašli. Zábal, cibule, individuálně nedávkované colostrum a reishi, dieta a mnoho vitamínů. Zastavit se a pokud dojde ke zhoršování, ihned navštívit lékaře. Kvalitně doléčit. A nezapomeňte na lásku. Především pro děti je láskyplné pohlazení a pozornost od mamimky půl zdraví. Přeji vám čistý dech a děkuji, že jste četli.

Exit mobile version